Rusia, vizată de noi sancțiuni: SUA iau măsuri împotriva mai multor companii și indivizi care susțin agresiunea din Ucraina

0
Publicat:

Statele Unite au adoptat miercuri măsuri împotriva a peste 120 de persoane şi entităţi din peste 20 de ţări care ajută Rusia să ocolească sancțiunile adoptate împtriva ei din cauza agresiunii militare din Ucraina.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Anunțul cu privire la instituirea noilor sancțiuni a fost făcut de secretarul de stat Antony Blinken.

Într-o declaraţie separată, Trezoreria SUA precizează că a impus sancţiuni împotriva unor intermediari financiari ruşi şi împotriva unor evazionişti, persoane sau companii, din mai multe ţări, printre care Turcia, Emiratele Arabe Unite sau China, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Una din companiile de pe noua listă de sancțiuni este societatea chineză HEAD Aerospace Technology Co, care a ajuns pe lista neagră a SUA din cauza faptului că a oferit grupării paramilitare ruse Wagner imagini din satelit cu locaţii din Ucraina.

O altă companie chineză sancţionată de SUA este King-Pai Technology HK Co, Ltd, care acționează în calitate de furnizor pentru mai multe societăți din complexul militar-industrial al Rusiei.

O serie de companii ruseşti se regăsesc pe noua listă, printre care iese în evidenţă societatea Megafon, unul din cei patru mari operatori ruşi de telecomunicaţii, domeniu asupra căruia Washingtonul nu aplicase până în prezent sancţiuni, notează Reuters.

Alte cinci entităţi şi patru companii care au legături cu societatea nucleară rusă de stat Rosatom se află pe noua listă, nu însă şi compania Rosatom.

Noua serie de sancţiuni vizează de asemenea trei executivi ai Băncii Internaţionale de Investiţii (IIB), entitate cu sediul la Budapesta controlată de Rusia, printre aceştia numărându-se şi un bancher maghiar.

„Executivii IIB s-au coordonat cu oficialii Federaţiei Ruse asupra afacerilor IIB chiar şi după invazia ruse din Ucraina”, motivează Trezoreria SUA.

„Statele Unite vor continua să acţioneze împotriva Rusiei şi a celor care îi susţin războiul în Ucraina, inclusiv prin implementarea în continuare a angajamentelor G7 de a impune consecinţe severe actorilor din statele terţe care susţin războiul Rusiei în Ucraina”, a subliniat Blinken.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite