Rusia, acuzată de falsificarea unei înregistrări video care prezintă bombardamente asupra unei poziţii a Statului Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion de luptă rus în Siria FOTO RIA Novosti
Avion de luptă rus în Siria FOTO RIA Novosti

Grupul de investigaţii britanic Bellingcat acuză Ministerul rus al Apărării de falsificarea unei înregistrări video care prezintă raiduri aeriene asupra unei poziţii a reţelei extremiste Statul Islamic (SI) în Siria. Potrivit Bellingcat, coordonatele de geolocalizare arată că raidurile au avut loc, în realitate, la peste o sută de kilometri distanţă, relatează Russia Today.

De la lansarea campaniei militare a Rusiei în Siria, Ministerul rus al Apărării a postat pe contul său de YouTube mai multe înregistrări video care prezintă raiduri aeriene asupra unor poziţii ale SI din teritoriul sirian, inclusiv la Rakka, fieful acestei organizaţii teroriste. Totuşi, Bellingcat, care a analizat aceste atacuri, susţine că o înregistrare video care prezintă un atac la Rakka a fost falsificată, întrucât bombardamentul a avut loc de fapt la Al-Lataminah, o localitate din nordul Siriei situată la 150 de kilometri distanţă de locul menţionat şi care nu se află sub controlul jihadiştilor din cadrul SI.

Grupul britanic afirmă că inclusiv localnici din Al-Lataminah au propriile filmări de la sol, care confirmă acuzaţiile sale.

Bellingcat şi-a propus că analizeze de-acum fiecare înregistratre video cu atacuri în Siria postată de Ministerul rus al Apărării.

Înregistrarea video analizată de Bellingcat

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite