Romii evacuaţi din Lille, ajutaţi de biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Treizeci de romi care fuseseră evacuaţi joia trecută dintr-o tabără ilegală din Lille au găsit adăpost pe un teren viran de lângă biserica Notre-Dame des Victoires din localitate.

Este o soluţie temporară, adoptată până ce prefectul şi primarul se vor întoarce săptămâna viitoare din concediu şi vor lua o decizie în legătură cu situaţia acestora, scrie ziarul Nord Eclair în ediţia de joi.

Parohul diocezei şi-a dat acordul ca pe terenul aparţinând bisericii să fie instalate corturi, care au fost cumpărate de un preot al bisericii, părintele Arthur.

La slujba ţinută ieri, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, preotul Gonzague Cuvelier a abordat problema familiilor de romi şi le-a cerut credincioşilor din parohie să fie solidari cu aceştia, informează Agerpres.

Locuitorii din cartierul respectiv nu au fost prea încântaţi de prezenţa romilor în zonă şi au chemat poliţia, care le-a verificat actele, dar nu a decis o nouă evacuare a acestora, fapt salutat de diversele asociaţii de sprijinire a acestei etnii, care aşteaptă decizii durabile care să rezolve situaţia creată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite