România, pe poziţia a 10-a în topul celor mai riscante economii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de compania CMA Data Vision privind cele riscante zece economii din lume, România se află pe poziţia a 10-a, iar Grecia se menţine pe prima poziţie, cu cel mai mare risc de a intra în incapacitate de plată a datoriilor.

Citiţi cum crede un fost membru în Consiliul de Administraţie al BNR că ar trebui intervenit pe piaţa valutelor

Prima de risc pentru datoriile României a atins 398,60 puncte, în timp ce probabilitatea de a intra in incapacitate de plată a datoriilor este de 25%, potrivit CMA Data Vision. La începutul lunii iunie, România se afla pe pe poziţia a opta, cu o probabilitate cumulativă de default de 24,76%.

Pe poziţia a 9-a se află statul american California, urmat de Ilinois. Irakul ocupă poziţia a 7-a în topul celor mai riscante ţări în funcţie de probabilitatea de intrare în faliment, cu 28.68 %. Pe locul 6 se află Dubaiul cu o rată de probabilitate de intrare în faliment de 28,78%.

Mai citeşte:

Statul cheltuieşte banul public în dezmăţ

Ucraina, cu o probabilitate de incapacitate de plată a datoriilor de 35,64%, ocupă locul 5, fiind urmată de Pakistan cu o rată de 38,72% şi Argentina, cu 47,24%.

Poziţia a doua este ocupată de Venezuela, care se confruntă, în prezent, cu o inflaţie ridicată (25% la finele anului trecut). Investitorii străini consideră că riscul statului venezuelean de a intra în incapacitate de plata este de 57.53%, conform datelor CMA Data Vision.

Grecia continuă să fie ţara cu cea mai mare rată privind probabilitatea de a intra în incapacitate de plată a datoriilor, în pofida împrumutului extern primit de la Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, cu o rată de 67,38%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite