Reprezentantul permanent al Chinei la ONU consideră că proiectul AUKUS ar putea duce la o cursă a înarmărilor în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Implementarea alianţei militare tripartite AUKUS (parteneriatul de securitate Australia-Marea Britanie-SUA) pentru a construi submarine nucleare pentru Australia ar putea duce la o cursă a înarmărilor în regiune.

Ideea implementării alianţei militare tripartite AUKUS este îngrijorătoare, iar explicaţiile participanţilor AUKUS pe această temă nu sunt suficiente pentru a potoli temerile, a declarat luni de Reprezentantul Permanent al Chinei la ONU, Zhang Jun, la o conferinţă de presă dedicată preşedinţiei Chinei a Consiliului de Securitate al ONU în august.

„Am auzit explicaţii de la prietenii noştri americani, britanici şi australieni, dar, sincer, aceste explicaţii sunt insuficiente <...>. Acesta [proiectul AUKUS] implică transferul de uraniu îmbogăţit şi alte materiale nucleare <...>. Acest lucru este îndoielnic în ceea ce priveşte pacea şi stabilitatea în regiune şi poate duce, de asemenea, la o cursă a înarmărilor în regiune”, a spus el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite