Regele Iordaniei numeşte opoziţia "cult masonic", stârnind o controversă înaintea vizitei lui Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Abdullah al Iordaniei a stârnit o controversă după ce ar fi declarat că mişcarea iordaniană de opoziţie Fraţii Musulmani este "un cult masonic", scandalul izbucnind cu câteva zile înaintea vizitei preşedintelui Statelor Unite, relatează CNN.

Într-un interviu acordat revistei The Atlantic, regele Abdullah ar fi catalogat mişcarea Fraţii Musulmani drept "cult masonic".

De asemenea, el a vorbit despre liderii tribali iordanieni numindu-i "dinozauri bătrâni", dezvăluind că nu are încredere în propriile servicii de informaţii.

Declaraţiile au inflamat spiritele la Amman, iar Curtea regală a fost nevoită să comunice că afirmaţiile atribuite regelui au fost interpretate greşit. "Articolul are multe deficienţe, declaraţiile fiind scoase din context. Articolul a fost unul de analiză şi reflectă punctul de vedere al autorului, afirmaţiile fiind atribuite în mod incorect regelui Abdullah", a explicat Palatul regal de la Amman.

"Scandalul intervine în cel mai nepotrivit moment. Cei care au fost numiţi dinozauri bătrâni sunt grupul care formează temelia monarhiei iordaniene", apreciază analistul Randa Habib.

Controversa intervine în contextul în care preşedintele SUA, Barack Obama, a iniţiat miercuri un turneu în Orientul Mijlociu care include Israelul, Cisiordania şi Iordania.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite