Barack Obama s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii arabe americane, înainte de vizita în Orientul Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama FOTO Reuters
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama FOTO Reuters

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avut luni la Casa Albă o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii arabe americane, înaintea vizitei sale în Israel, în teritoriile palestiniene şi în Iordania.

Potrivit agenţiei France Presse, în cursul reuniunii, „preşedintele a subliniat că această călătorie nu este destinată să rezolve o anumită problemă politică, ci reprezintă mai degrabă  un prilej de a se consulta cu responsabili iordanieni, israelieni şi ai Autorităţii Palestiniene cu privire la un ansamblu de dosare, a precizat demnitarul american sub acoperirea anonimatului.

„El a subliniat că vizita reprezintă ocazia de a demonstra implicarea Statelor Unite pe lângă palestinieni, în Cisordania şi Fâşia Gaza şi de a fi partenerul Autorităţii Palestiniene în momentul în care aceasta continuă să pună bazele instituţiilor care se vor dovedi necesare pentru un stat palestinian independent cu adevărat“, potrivit sursei citate.

Preşedintele Obama le-a mai explicat interlocutorilor săi că acest turneu îi va permite „să reamintească angajamentul Statelor Unite în favoarea securităţii Israelului şi să li se adreseze direct israelienilor în legătură cu istoria, interesele şi valorile pe care le împărtăşim“, a mai afirmat responsabilul amintit.

La rândul lor, patru din grupările invitate la Casa Albă, printre care „American-Arab Anti-Discrimination Committee“, au apreciat într-un comunicat comun că „Statele Unite, prin intermediul unui angajament durabil, echilibrat şi constructiv, pot facilita rezolvarea paşnică a conflictului israeliano-palestinian“.

Reuniunea, care nu figura pe agenda oficială a liderului american, a avut loc la patru zile după o întâlnire de aceeaşi natură cu responsabili ai comunităţii evreieşti americane.

În cursul întrevederii, Barack Obama a atras atenţia că nu va lansa o iniţiativă de pace în Orientul Mijlociu cu prilejul primei sale vizite în regiune în calitate de preşedinte. Preşedinţia americană nu a comunicat datele, însă potrivit guvernului israelian, sosirea liderului american în Israel este prevăzută pentru 20 martie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite