Recompensa pusă de Statele Unite pe capul liderului al-Qaida în Siria, desemnat drept „terorist global”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite l-au calificat drept „terorist global” pe liderul organizaţiei Hurras al-Din (HaD), numită şi Al-Qaida din Siria, și au stabilit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informații care pot duce la capturarea acestuia.

Steagul Hurras al-Din FOTO Wikipedia
Steagul Hurras al-Din FOTO Wikipedia

Cetăţeanul iordanian Sami Mahmud Mohammed al-Uraydi, cunoscut şi Sami Mahmud Mohammad Eridi sau Abu Mahmud al-Shami, a fost calificat drept „terorist global desemnat în mod special” pentru rolul său în organizaţia Hurras al-Din, a anunțat secretarul de stat Antony Blinken.

„Grupări precum Hurras al-Din (HaD) sunt vinovate pentru crime, răpiri şi violenţe contra membrilor unor grupuri religioase minoritare”, a explicat șeful diplomației americane.

Potrivit lui Blinken, Statele Unite oferă o recompensă de 5 milioane de dolari „pentru informaţii privind identificarea sau localizarea lui Al-Uraydi”.

Toate activele deținute de Sami Mahmud Mohammed al-Uraydi în Statele Unite sunt supuse sancţiunilor, ceea ce înseamnă că cetăţenii şi companiile americane au interdicţia de a face afaceri cu el. În practică, al-Uraydi va avea dificultăţi în desfăşurarea tranzacţiilor financiare internaţionale.

Hurras al-Din este desemnată de Statele Unite drept organizaţie teroristă din 2019.

În mai anul trecut, Uniunea Europeană a adăugat Hurras al-Din pe lista organizaţiilor teroriste, afirmând că această grupare a fost implicată în planificarea unor operaţiuni teroriste externe, relatează DPA, preluată de Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite