Razele soarelui distrug rapid coronavirusul, dar experţii afirmă că virusul ar putea rezista pe timpul verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vara la plaja cu masca pe fata - tanara in costum de baie FOTO Shutterstock

Razele soarelui distrug rapid coronavirusul, dar experţii afirmă că virusul ar putea rezista pe timpul verii. Rezultatele preliminare a testelor realizate în laborator au arătat că virusul nu rezistă expunerii prelungite la soare şi umiditate ridicată. Oamenii de ştiinţă americani au izolat virusul în laborator şi au simulat lumina solară. În mediul controlat coronavirusul a fost distrus imediat.

Savanţii speră ca perioada verii să ofere o încetinire a răspândirii virusului. Totuşi, ei avertizează că în niciun caz virusul nu va fi eliminat iar riscul de infectare nu va scădea. Descoperirea făcută este importantă pentru a putea înţelege şi răspunde la modul în care pandemia acţionează.

Testele au fost efectuate pe particule virale suspendate în salivă. În cadrul experimentului s-au reprodus mai multe tipuri de condiţii meteorologice.

Întrebarea care rămâne este dacă există o corelaţie între expunerea prelungită a virusului la razele soarelui şi condiţiile meteo. Totuşi, există o tendinţă greşită de a interpreta raportul dintre vremea bună şi răspândirea virusului.

Problema care persistă încă este la nivelul relaţiilor interumane. Oamenii, indiferent de imunitate, pot răspândi în continuare virusul prin contact chiar dacă vremea este favorabilă.

Cercetătorii se întreabă dacă au fost suficient de mulţi oameni infectaţi ca virusul să se poată răspândi în anotimpul de vară. Deocamdată nu este clar dacă centrul va face publice rezultatele finale ale experimentului, informează Yahoo! News.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite