Raport ONU: Guvernul sirian este vinovat de atacul chimic care a avut loc în aprilie

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Guvernul sirian al lui Bashar al-Assad este vinovat de atacul chimic din aprilie asupra unei localităţi deţinute de către opoziţie, Khan Sheikhoun, în urma căruia au murit cel puţin 70 de persoane, potrivit unui raport al Consiliului de Securitate ONU.

„Republica Arabă Siriană este responsabilă de eliberarea gazului sarin în Khan Sheikhoun din 4 aprilie 2017” scrie în raportul întocmit de ONU în colaborare cu o organizaţie de interzicere a armelor chimice, citat de Reuters.

În urma atacului, Statele Unite au lansat mai multe rachete asupra unei baze aeriene din Siria, de unde oficialii de la Washington au pretins că a fost lansat atacul chimic.

„Iar şi iar, vedem confirmări independente cum că regimul lui Assad se foloseste de arme chimice” a precizat ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, într-un comunicat.

„Consiliul de Securitate trebuie să trimită un mesaj clar şi anume că folosirea de arme chimice nu poate fi tolerată şi că trebuie sprijinită pe deplin munca investigatorilor imparţiali” a adăugat Nikki Haley.

Siria a fost de acord să-şi distrugă rezervele de arme chimice în 2013, în urma unei înţelegeri pusă la punct de către Rusia şi ONU. Guvernul sirian a negat de mai multe ori că s-a folosit vreodată de arme chimice în timpul războiului civil care are loc de mai bine de şase ani.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite