Raiduri aeriene israeliene în Siria, după explozia din Golan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata israeliană a desfăşurat raiduri aeriene împotriva unor poziţii militare siriene în noaptea de marţi spre miercuri, la câteva ore după o explozie care s-a soldat cu rănirea a patru militari în Golan, a anunţat armata, citată de AFP.

„Tsahal a vizat mai multe poziţii militare siriene care au servit la comiterea atacului împotriva soldaţilor Tsahal ieri", a declarat armata într-un comunicat, precizând că raidurile au atins o infrastructură de antrenament a armatei siriene, cartiere generale militare şi baterii militare.

Mai mulţi militari israelieni au fost răniţi marţi într-o explozie, la trecerea vehiculului la bordul căruia se aflau, de partea ocupată de către Israel a Platoului Golan, în apropiere de frontiera cu Siria, potrivit unor surse israeliene în domeniul securităţii.

Potrivit unor surse militare, aviaţia israeliană a desfăşurat raidurile în jurul orei 03.00 (03.00 ora României).

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat marţi că Israelul va reacţiona „în forţă" după explozia produsă în zona Înălţimilor Golan, în care un soldat israelian a fost grav rănit.

Pe de altă parte, Israelul a avertizat miercuri regimul preşedintelui sirian Bashar Al-Assad că va plăti ''un preţ mare'' pentru ajutorul său faţă de "inamicii" Israelului, după ce a bombardat obiective siriene, în urma unei explozii împotriva soldaţilor israelieni de pe Platoul Golan.

„Considerăm că regimul lui Bashar al-Assad este responsabil de ceea ce se întâmplă pe teritoriul său şi, dacă va continua să coopereze cu agenţii terorişti care caută să facă rău statului Israel, va plăti un preţ mare'', a declarat ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, într-un comunicat.

„Nu vom tolera nicio atingere la adresa suveranităţii noastre şi niciun atac împotriva soldaţilor şi cetăţenilor noştri şi vom reacţiona cu fermitate şi forţă împotriva celor care încearcă să acţioneze împotriva noastră, indiferent de moment şi loc'', a adăugat Yaalon.

Incidentele s-au înmulţit recent între Israel, de o parte, şi Siria şi Hezbollah, de cealaltă parte.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite