Raid israelian în estul Libanului: cel puțin doi morți

0
Publicat:

Cel puţin două persoane au fost ucise luni după ce avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Israeliene au vizat zone din estul Libanului, la scurt timp după ce mişcarea șiită pro-iraniană Hezbollah a doborât o dronă israeliană.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Potrivit Hezbollah, atacul aerian israelian a vizat o zonă din apropierea oraşului Baalbeck, situat la circa 100 de kilometri de graniţa cu Israel.

Surse din cadrul Hezbollah au spus că avioanele israeliene au ţintit o clădire cu trei etaje, neocupată, în timp ce surse de securitate au precizat că atacul a vizat un depozit de arme al grupării libaneze, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Cele două persoane ucise se pare că ar fi luptători ai Hezbollah, au afirmat surse de securitate libaneze. Armata israeliană a transmis că a condus atacuri asupra unor „ţinte teroriste ale Hezbollah” de pe teritoriul Libanului.

Este pentru primă dată când avioane de luptă israeliene lovesc zona Baalbeck de la izbucnirea războiului dintre Israel şi organizaţia palestiniană Hamas, un aliat al Hezbollah, pe 7 octombrie 2023.

Hezbollah a raportat că luptătorii săi au doborât o dronă israeliană de mari dimensiuni de tip Hormuz 450 cu ajutorul unei rachete sol-aer în sudul Libanului.

Luni dimineaţă, Hezbollah a anunţat că a lansat cel puţin trei atacuri asupra unor posturi israeliene din nordul statului evreu.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a anunţat că va intensifica presiunea militară asupra mişcării libaneze „până la retragerea totală a Hezbollah” de la graniţa cu Israel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite