Purtătorul de cuvânt al Hamas spune că uciderea fiilor liderului lor subminează șansele de armistițiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit lui Basem Naim, premierul israelian folosește „șmecherii murdare” în timp ce se confruntă cu presiuni din partea Statelor Unite, a publicului israelian și a comunității internaționale.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu subminează orice șansă de armistițiu în Fâșia Gaza ucigându-i pe fiii președintelui Biroului Politic al Hamas, Ismail Haniyeh,  a declarat canalului de televiziune din Qatar Al Jazeera, unul dintre membrii conducerii Hamas, Bassem Naim.

Potrivit acestuia, Netanyahu „face totul pentru a bloca sau submina orice șansă de a ajunge la un acord privind încetarea focului”. După cum a menționat Naim, prim-ministrul israelian este acum sub presiunea Statelor Unite, a comunității internaționale și a publicului israelian, așa că „folosește toate trucurile murdare, ucigând copii, soții sau lideri”.

Pe 10 aprilie, conducerea Hamas a confirmat că cei trei fii și cei patru nepoți ai lui Haniyeh au fost uciși într-o lovitură militară israeliană asupra unei tabere de refugiați din nordul Gazei. Condoleanțe au fost exprimate de președinții Iranului Ebrahim Raisi, Turciei Recep Tayyip Erdogan, Palestinei Mahmoud Abbas, precum și partidului libanez Hezbollah.

Serviciul de presă al Forțelor de Apărare Israelului a confirmat și lichidarea a trei fii ai șefului Biroului Politic Hamas din Gaza.

Ismail Haniya însuși locuiește în Doha. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite