Președintele palestinian și-a exprimat condoleanțe liderului Hamas pentru moartea copiilor săi

0
Publicat:

Mișcarea a confirmat anterior că trei fii ai lui Ismail Haniyeh și patru nepoți ai săi au fost uciși în urma acțiunilor armatei israeliene în Fâșia Gaza.

Mahmoud Abbas. Foto: EPA-EFE
Mahmoud Abbas. Foto: EPA-EFE

Președintele palestinian Mahmoud Abbas și-a exprimat condoleanțele sale șefului Biroului Politic al mișcării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, pentru moartea copiilor și nepoților săi în Fâșia Gaza. Acest lucru se afirmă într-o declarație pe canalul oficial Hamas de Telegram.

Ismail Haniyeh a avut o conversație telefonică cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, care și-a exprimat condoleanțe șefului Biroului Politic [Hamas] pentru moartea copiilor și nepoților săi ca urmare a atacului israelian”, se arată în document. Hamas a confirmat că cei trei fii și cei patru nepoți ai lui Haniyeh au fost uciși în urma acțiunilor militare israeliene în Fâșia Gaza. Toți au fost victimele unui atac asupra unei tabere de refugiați din nordul Gazei.

Conversația dintre Abbas și Haniyeh a avut loc pe fundalul unor diferențe serioase existente între diferite facțiuni palestiniene. Astfel, Hamas a criticat serios decizia lui Abbas de a forma un nou guvern de tehnocrați și l-a acuzat că este „în afara contactului cu realitatea”.

Ca răspuns, mișcarea Fatah, condusă de președintele palestinian, le-a reproșat radicalilor că acțiunile lor din 7 octombrie 2023 nu au fost coordonate cu alte mișcări și doar au înrăutățit situația poporului palestinian. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite