Prima navă de croazieră americană a ajuns la Havana după mai bine de o jumătate de secol VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava de croaziera Adonia a ajuns în Cuba
Nava de croaziera Adonia a ajuns în Cuba

Nava de croazieră „Adonia“, a companiei Fathom, filială a Carnival, a sosit luni la Havana şi a deschis prima linie de croazieră dintre SUA şi Cuba în mai bine de jumătate de secol. Acest lucru a fost posibil după ce cele două state şi-au reluat relaţiile diplomatice anul trecut.

"Adonia", cu 704 pasageri la bord, a plecat duminică din Miami, Florida, îndreptându-se spre Cuba. Guvernul cubanez anunţase recent ridicarea restricţiilor de călătorie pe cale maritimă pentru toţi cubanezii. 

 Cuba şi SUA şi-au reluat relaţiile diplomatice anul trecut, dar cu toate acestea unele restricţii de transport şi comerţ impuse din timpul Războiului Rece rămân în vigoare.

Călătorii maritime între cele două state au fost autorizate după ce Cuba a ridicat o interdicţie privind părăsirea sau intrarea cetăţenilor cubanezi pe cale maritimă.

Compania americană care operează vasul, Carnival, a declarat că a primit permisiunea din partea ambelor state pentru a efectua curse maritime pe ruta Florida-Cuba.

Carnival, cea mai mare companie de nave de croazieră din lume, le-a promis călătorilor o "imersiune culturală", cu o primă escală la Havana. Centrul vechi al Havanei şi sistemul său de fortificaţii se află pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, potrivit site-ului whc.unesco.org. 

Urmează o escală în oraşul Cienfuegos, cunoscut drept "Perla Sudului". Şi centrul său istoric urban a fost înscris de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial. Totul va culmina apoi cu escala următoare are loc în oraşul Santiago de Cuba, gazdă pentru "Carnaval" şi "Fiesta del Fuego". Acolo se află câţiva dintre cei mai cunoscuţi muzicieni şi artişti ai insulei, precum şi situri istorice care atrag numeroşi vizitatori. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite