200 de militari americani din România urmează să efectueze, timp de două săptămâni, exerciţii în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de militari americani urmau să sosească luni în Republica Moldova, unde vor efectua exerciţii timp de peste două săptămâni, în cadrul unei adevărate demonstraţii de forţă a Statelor Unite în regiune, relatează The Associated Press.

Ministerul moldovean al Apărării a anunţat că militarii urmează să sosească luni din România, la bordul câtorva zeci de vehicule blindate.

Opoziţia moldoveană prorusă a anunţat că va organiza proteste faţă de aceste exerciţii comune, prevăzute în perioada 3-20 mai.

Aproximativ 165 de militari moldoveni şi membri ai forţelor de menţinerea păcii urmează să ia parte la exerciţiile din această fostă republică sovietică - situată între România şi Ucraina - cu o populaţie de 3,5 milioane de locuitori.

Ambasada Statelor Unite la Chişinău a anunţat că în cadrul acestor exerciţii - care marchează cooperarea în curs dintre Republica Moldova şi Statele Unite - vor avea loc antrenamente în vederea acordării de îngrijiri medicale şi evacuării, în vederea oferirii de mentenanţă pe teren şi efectuării unor demolări.

Republica Moldova s-a alăturat programului Parteneriatul pentru Pace în 1994.

Însă mai puţin de 20% dintre moldoveni vor ca ţara lor să adere la NATO.

Aproximativ 1.500 de militari ruşi sunt staţionaţi în regiunea separatistă prorusă Transnistria, în urma unui conflict care s-a încheiat în 1992 cu un armistiţiu.

Aproximativ 380 dintre aceşti militari ruşi sunt mobilizaţi, în regiunea separatistă, în baza unui mandat internaţional de menţinerea păcii. Restul militarilor fac parte din Armata a 14-a rusă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite