Prezentatoarea unui post din Turcia, dată afară pentru propagandă pro-Israel. A apărut în emisiune cu un pahar de cafea

0
Publicat:

Meltem Günay, o prezentatoare de la postul de televiziune turc pro-Erdogan TGRT, a fost concediată duminică după ce a apărut în direct, la știri, cu un pahar de cafea de la Starbucks.

Meltem Günay a intrat în direct cu un pahar de cafea de la Starbucks
Meltem Günay a intrat în direct cu un pahar de cafea de la Starbucks foto captură dailymotion

Telespectatorii turci au fost înfuriați de ceea ce au interpretat ca o susținere a companiei de cafea, pe care mulți în lumea musulmană o percep ca fiind pro-israeliană.

Într-o declarație, rețeaua de televiziune a afirmat că atât Günay, cât și directorul segmentului de știri au fost concediați din cauza plasării neadecvate a produselor.

Televiziunea a subliniat că este "conștientă de sensibilitățile poporului turc cu privire la Gaza și le apără până la capăt", spunând că nu ar aproba niciodată o transmisie contrară acestora.

A adăugat că postul "condamnă cu fermitate acțiunile" atât ale prezentatoarei, cât și ale directorului, anunțând că li s-au reziliat contractele.

Starbucks a fost supus boicoturilor în lumea musulmană pentru susținerea Israelului în conflictul cu gruparea teroristă palestiniană Hamas, potrivit The Times of Israel.

Chiar dacă această companie nu operează în Israel, conducerea sa a obținut o imagine pro-israeliană, opunându-se unei declarații anti-israeliene făcute de unul dintre sindicatele sale în primele zile ale războiului.

În octombrie, compania a dat în judecată Starbucks Workers United pentru utilizarea logo-ului Starbucks într-o declarație care exprima susținerea pentru palestinieni, fără a condamna atacul brutal al Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite