Preşedinţii Statelor Unite şi ai Egiptului au vorbit despre negocierile de încetare a focului în Gaza

0
Publicat:

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a fost apelat telefonic de preşedintele american Joe Biden pentru a discuta despre cele mai recente evoluţii ale negocierilor privind încetarea focului în Fâşia Gaza şi despre pericolele escaladării situației militare la Rafah, se arată într-un comunicat al preşedinţiei egiptene, transmite Reuters, scrie AGERPRES.

Abdel Fattah al-Sisi FOTO: Profimedia
Abdel Fattah al-Sisi FOTO: Profimedia

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei egiptene a spus că apelul a vizat şi schimbul de ostatici israelieni cu prizonieri palestinieni, un punct important pentru un acord de încetare a focului între Hamas şi Israel.

O delegaţie a Hamas se află în prezent la Cairo pentru a delibera asupra răspunsului Israelului la un acord de încetare a focului.

De asemenea, în conversaţia telefonică a fost subliniat pericolul unei escaladări militare în Rafah, fapt ce ar adăuga o catastrofă la criza umanitară care deja se agravează, ceea ce ar avea un impact asupra stabilităţii şi securităţii în regiune, se arată în document.

„Preşedintele Al-Sisi a subliniat necesitatea accesului deplin şi adecvat la ajutorul umanitar, amintind eforturile intense ale Egiptului în acest sens. Cei doi preşedinţi au subliniat, de asemenea, necesitatea de a lucra pentru a preveni extinderea conflictului şi au reafirmat importanţa soluţiei cu două state ca mijloc de a atinge securitatea, pacea şi stabilitatea în regiune”, se arată în comunicatul preşedinţiei egiptene.

Casa Albă a comunicat că preşedintele Biden se va consulta cu emirul Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani din Qatar, a cărui ţară îndeplineşte, de asemenea, un rol de mediator în conflict.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite