Preşedintele francez denunţă un „atac laş“ în Burkina Faso

0
Publicat:
Ultima actualizare:
François Hollande Foto: AFP
François Hollande Foto: AFP

François Hollande a denunţat „odiosul şi laşul atac de la Ouagadougou“, unde un comando jihadist a lansat vineri un atac sângeros asupra unui restaurant şi unui hotel, omorând peste 20 de oameni, a anunţat sâmbătă Palatul Elysée într-un comunicat, relatează AFP online.

„Forţele franceze sprijină forţele din Burkina Faso“, adaugă preşedinţia franceză, subliniind că „preşedintele Republicii îşi exprimă întreaga susţinere faţă de preşedintele (Roch Marc Christian) Kaboré“.

Într-o reacţie pe Twitter, premierul Manuel Valls aprecia sâmbătă la prânz că „teroriştii au lovit din nou lumea“. „Împreună vom răspunde şi vom învinge“, a adăugat el în acest mesaj.

Numărul unu al Partidului Socialist (PS) Jean-Christophe Cambadélis şi-a exprimat pe aceeaşi reţea de socializare „susţinerea faţă de poporul din Burkina Faso, greu afectat de barbaria teroristă“.

Cel puţin 23 de persoane de 18 naţionalităţi au fost ucise într-un atac jihadist asupra unui hotel şi unui restaurant din Ouagadougou, iar forţele de securitate din această ţară şi-au încheiat sâmbătă operaţiunile împotriva atacatorilor, după 12 ore de la începutul atacului.

Forţe speciale franceze sunt staţionate la periferia Ouagadougou, în cadrul luptei împotriva jihadismului în Sahel. Washingtonul dispune, de asemenea, de 75 de militari în această ţară şi a anunţat că oferă o susţinere forţelor franceze în cadrul operaţiunii.

Atacul jihadist a fost revendicat de către Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), la mai puţin de două luni de la un atac similar în Mali.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite