Preşedintele companiei Alibaba nu se retrage, dar pregăteşte un plan de succesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jack Ma, preşedintele companiei Alibaba Foto: EPA/EFE
Jack Ma, preşedintele companiei Alibaba Foto: EPA/EFE

Jack Ma, cofondatorul şi preşedintele companiei Alibaba, nu se va retrage de la conducerea acesteia în perioada următoare, a relatat publicaţia „South China Morning Post“, contrazicând astfel informaţiile privind plecarea miliardarului de la conducerea companiei publicate de cotidianul american „The New York Times“.

„South China Morning Post“ (SCMP), ziar deţinut de compania Alibaba, a precizat însă că Jack Ma îşi va anunţa luni o „strategie de succesiune“, insistând că va rămâne preşedintele companiei în viitorul apropiat, relevă AFP.

„The New York Times“ a publicat vineri un articol bazat pe un interviu cu Ma, afirmând că fostul profesor devenit miliardar se va folosi luni de ocazia oferită de ziua sa de naştere pentru a-şi anunţa retragerea de la conducerea Alibaba pentru a se concentra pe acţiuni filantropice. Cotidianul american chiar l-a citat pe Ma spunând că această decizie reprezintă „începutul unei noi ere“.

Însă un purtător de cuvânt al Alibaba a declarat pentru SCMP că informaţiile apărute în celebrul cotidian american au fost „scoase din context şi greşite din punct de vedere al faptelor“.

Cât despre strategia de succesiune ce ar urma să fie anunţată luni, aceasta ar include un plan pentru pregătirea unei noi generaţii de directori pentru a prelua conducerea companiei.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite