Preşedintele brazilian a fost amendat cu 108 dolari pentru că nu a purtat mască la un eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jair Bolsonaro NOBREGA / Brazilian Presidency / AFP (arhiva)
Jair Bolsonaro NOBREGA / Brazilian Presidency / AFP (arhiva)

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a fost amendat cu 108 dolari pentru că a participat fără mască la un miting al motocicliştilor. Evenimentul „Accelerează pentru Hristos” a avut loc sâmbătă, în San Paulo.

Preşedintele de extremă dreapta a condus grupul de motociclişti purtând o cască deschisă, însă fără mască, încălcând astfel regulile impuse de autorităţile statului.

Autorităţile din Sao Paulo au declarat că i-au amendat cu suma de 552 de reali (circa 108 dolari) pe preşedintele Bolsonaro, pe fiul său Eduardo, membru al Congresului, şi pe ministrul Infrastructurii, Tarcisio Gomes, pentru că nu au purtat mască şi nu au respectat măsurile de distanţare socială în timpul mitingului, conform Hotnews.

Jair Bolsonaro a cerut organizarea de mitinguri lectorale în toată Brazilia înainte e alegerile prezidenţiale de anul viitor. El a ignorat avertismentele guvernatorului din San Paulo, Joan Doria, un rival politic, care a declarat că preşedintele va fi amendat dacă va încălca regulile.

Bolsonaro s-a opus în repetate rânduri lui Joao Doria şi altor guvernatori cu privire la măsurile impuse pentru a combate pandemia de COVID-19, care a provocat aproape 485.000 de decese în Brazilia.

Preşedintele brazilian a criticat măsurile de izloare şi purtarea măştii. El a promovat în tot acest timp medicamente precum clorochina, deşi studiile nu le-au demonstrat eficacicatea în tratarea COVID-19.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite