Preşedintele BCE consideră că a venit rândul politicienilor să întărească euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia zonei euro se confruntă cu riscuri serioase, iar politicienii trebuie să acţioneze rapid pentru a întări euro. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

„Există riscuri serioase, riscuri care au de-a face în primul rând cu incertitudinea crescută. Pieţele şi populaţia trebuie să fie asigurate că vom merge împreună", a declarat Mario Draghi la o conferinţă a economiştilor şi specialiştilor din băncile centrale, transmite agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Precizând că BCE este gata să ofere noi lichidităţi băncilor, Mario Draghi a subliniat că este rândul politicienilor să împiedice escaladarea crizei. „Am ajuns într-un punct în care alegerile politice au devenit mai importante decât instrumentele monetare", a avertizat preşedintele BCE.

Mario Draghi a adăugat că este în strânsă legătură cu alţi oficiali europeni de rang înalt, precum preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso, şi şeful miniştrilor de finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker, pentru a pune la punct o viziune pe termen lung a uniunii economice şi monetare.

Întrebat când va fi făcut public rezultatul acestor discuţii, Mario Draghi a răspuns că în curând. „Toată munca pe care o facem are în vedere următorul summit al liderilor UE din 28-29 iunie", a spus preşedintele BCE.

În ultimele săptămâni, Draghi le-a cerut în repetate rânduri liderilor europeni să pună la punct o viziune cu privire la modul în care euro va funcţiona în viitor, viziune ce ar trebui clarificată la următorul Consiliu European.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite