Presa siriană: Avioane israeliene au atacat ţinte din apropiere de Damasc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avioane militare israeliene au lansat marţi rachete asupra unor ţinte nespecificate din apropiere de Damasc, capitala Siriei, operaţiune care a provocat rănirea a trei soldaţi sirieni, relatează presa siriană de stat, citând o sursă militară, potrivit Reuters.

„Apărarea noastră antiaeriană a tras asupra rachetelor ostile lansate de avioane de răboi israeliene de deasupra teritoriului Libanului şi a doborât cele mai multe dintre acestea înainte ca ele să-şi lovească ţintele", a precizat sursa militară citată.

Un depozit de armament a fost lovit şi trei soldaţi au fost răniţi din cauza atacului, a adăugat sursa militară citată.

Nu este clar până la acest moment care ar fi fost ţintele rachetelor israeliene.

Presa siriană de stat a relatat mai devreme în cursul serii că apărarea antiaeriană a doborât mai multe „ţinte ostile” din apropiere de Damasc.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a refuzat să comenteze informaţiile.

„Un sistem de apărare antiaeriană al Forţelor israeliene de apărare s-a activat drept răspuns la o rachetă antiaeriană lansată din Siria", a scris Armata israeliană pe contul oficial de Twitter.

Observatorul sirian pentru drepturile omului, o organizaţie non-guvernamentală cu sediul în Marea Britanie, care monitorizează războiul, a spus că rachete israeliene au fost lansate de deasupra teritoriului Libanului şi au vizat zone rurale din vestul şi sud-vestul Damascului.

„Un număr de rachete au lovit depozite de armament ale Hezbollah şi ale forţelor iraniene", precizează Observatorul, adăugând că nu s-au semnalat pagube materiale sau victime.

Agenţia naţională de ştiri libaneză a relatat că avioane militare israeliene au efectuat raiduri false deasupra sudului Libanului.

În timpul celor peste şapte ani de război civil din Siria vecină, Israelul a devenit tot mai alarmat de influenţa în creştere a marelui său rival-Iranul, un aliat cheie al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite