Presa americană: SUA propun Rusiei un pact militar împotriva Statului Islamic şi Al-Qaida în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite propun Rusiei un pact militar împotriva Statului Islamic şi Al-Qaida în Siria, relatează The Associated Press care citează un document dezvăluit de un ziar american.

Potrivit acestui document, dezvăluit de cotidianul The Washington Post, Statele Unite propun Moscovei să efectueze bombardamente comune, un cartier general comun de comandă şi control şi sincronizarea altor eforturi.

Secretarul de Stat american John Kerry urmează să discute joi această propunere cu preşedintele rus Vladimir Putin, la Moscova.

Însă un asemenea parteneriat vine în contradicţie cu criticile dure pe care Statele Unite le-au adresat în ultimele luni Rusiei pe tema intervenţiei ruse în Siria, comentează The Associated Press.

El va plasa Washingtonul alături de Moscova, care este principalul susţinător internaţional al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, după ce Statele Unite i-au cerut liderului sirian să plece de la putere, subliniază agenţia americană. .

Rusia ar primi astfel ceea ce a dorit, adaugă AP, care precizează că Washingtonul a refuzat anterior o astfel de cooperare cu Moscova şi i-a acuzat pe ruşi că se folosesc de lupta împotriva terorismului ca de un pretext pentru a-l proteja pe al-Assad.

Oficiali americani au declarat că nu s-a ajuns încă la un asemenea acord, mai precizează The Associated Press.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite