Premierul Ungariei consideră că Donald Trump este supus unui proces politic după „metoda comunistă"

0
Publicat:

Procesul declanşat în SUA împotriva lui Donald Trump aplică o „metodă comunistă" împotriva unui rival politic, a susţinut premierul Ungariei, Viktor Orban, care a insistat totodată că fostul preşedinte american este singura persoană care poate salva Occidentul şi omenirea, transmite miercuri EFE, citată de Agerpres.

Viktor Orban și Donald Trump. FOTO arhivă AFP
Viktor Orban și Donald Trump. FOTO arhivă AFP

Întrebat de comunicatorul extremei-drepte americane Tucker Carlson despre procesul declanşat împotriva lui Trump pentru încercarea de a anula alegerile prezidenţiale din 2020 (și nu numai), premierul ungar a răspuns: „Este ceea ce făceau comuniştii".  

Ultranaţionalistul Orban a amintit că regimul comunist (care a condus Ungaria până la căderea Cortinei de Fier în 1989) recurgea la justiţie pentru a-şi termina rivalii politici.

„Nu ne putem spune unul altuia că <<te bag la închisoare>>. Cine o ia pe acest drum, nu va putea uni naţiunea", a afirmat Orban.

Este de neimaginat ce se întâmplă în SUA

Guvernul lui Orban a fost criticat de Uniunea Europeană, printre altele, tocmai pentru îngrădirea considerabilă a independenţei justiţiei.

„În Ungaria este de neimaginat ce se întâmplă în ţara dumneavoastră (SUA), de a folosi justiţia împotriva oponenţilor", a spus el.

Premierul ungar a fost singurul lider din Uniunea Europeană care l-a susţinut pe Trump în campania electorală din 2016 şi a precizat de mai multe ori de atunci că îl sprijină pe fostul preşedinte al SUA.

Împotriva lui Donald Trump au fost formulate patru capete de acuzare: conspiraţie pentru a comite fraudă împotriva Statelor Unite, conspiraţie pentru a obstrucţiona o procedură oficială, obstrucţie şi încercare de a obstrucţiona o procedură oficială şi conspiraţie împotriva drepturilor.

 Orban a reiterat că, dacă Trump ar fi fost la Casa Albă, războiul din Ucraina „nu ar fi început niciodată" şi a insistat că SUA sunt singura putere care ar putea obţine pacea.

„Dacă (Trump) ar fi fost preşedinte când a început invazia rusă, ruşii nu ar fi putut face asta. Trump este cel care poate salva lumea occidentală şi poate întreaga umanitate", a prezis şeful guvernului ungar.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite