Premierul Spaniei își menține comentariile despre uciderea palestinienilor din Gaza în pofida crizei diplomatice cu Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a menţinut duminică afirmaţiile despre ofensiva de represalii din Gaza care au înfuriat Israelul, spunând că este „o chestiune de umanitate”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Pedro Sanchez FOTO EPA-EFE
Pedro Sanchez FOTO EPA-EFE

Vizitând vineri punctul de trecere Rafah din Egipt împreună cu omologul său belgian Alexander De Croo, Sanchez a declarat că „uciderea fără discriminare a unor civili nevinovaţi” în teritoriile palestiniene este „absolut inacceptabilă”, o poziţie exprimată şi de liderul belgian. Ambii premieri au cerut o încetare durabilă a focului.

Israelul a anunţat imediat că îi va convoca pe ambasadorii celor două ţări pentru un protest oficial, acuzându-i pe cei doi premieri europeni că „sprijină terorismul”.

Pedro Sanchez a răspuns duminică acuzaţiilor la o reuniune a Partidului Socialist, la Madrid. „Condamnarea atacurilor josnice ale unui grup terorist precum Hamas şi, în acelaşi timp, condamnarea uciderii fără discriminare a palestinienilor din Gaza nu este o chestiune politică sau ideologică, ci o chestiune de umanitate”, a apreciat premierul spaniol.

Ministrul spaniol de Externe, Jose Manuel Albares, a declarat vineri că l-a sunat pe ambasadorul israelian la Madrid pentru a protesta oficial față de acuzaţiile Israelului.

Potrivit autorităţilor israeliene, 1.200 de persoane, marea majoritate civili, au fost masacraţi în atacul din 7 octombrie lansat asupra Israelului de Hamas.

Ca represalii, Israelul a promis să „distrugă” Hamas, clasificată drept organizaţie teroristă de către Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite