Hamas anunță moartea a patru dintre comandanții săi, printre care șeful Brigăzii de Nord

0
Publicat:

Brigăzile al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, au anunţat duminică uciderea a patru dintre comandanţii săi militari în Fâşia Gaza, printre care comandantul Brigăzii de Nord, Ahmed al-Ghandour.

Combatanți Hamas FOTO Getty Images
Combatanți Hamas FOTO Getty Images

Cunoscut ca „Abu Anas”, Ahmed „al-Ghandour este membru al Consiliului Militar (al Hamas, n. red.) şi comandantul Brigăzii de Nord”, au anunţat aripa armată a mişcării islamiste palestiniene într-un comunicat publicat pe Telegram.

Potrivit Brigăzilor al-Qassam, cei patru comandanţi au fost ucişi în cursul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza. Printre aceştia figurează şi Ayman Siam, şeful unităţilor de lansare de rachete.

Ahmad al-Ghandour este inclus din 2017 pe lista de teroriști a Statelor Unite din cauza rolului său în atacul împotriva armatei israeliene din 2006 de la punctul de trecere Kerem Shalom, în sudul Fâşiei Gaza.

Vizat de mult timp de armata israeliană, teroristul palestinian şi-a pierdut doi dintre copiii săi în lovituri aeriene efectuate de israelieni înainte de ofensiva actuală din Gaza, întreruptă de vineri datorită unui armistițiu de patru zile.

Hamas anunţă rareori decesele în rândul membrilor săi de rang înalt. Însă, la mijlocul lunii octombrie, mişcarea islamistă a anunţat moartea comandantului Aymane Nofal, ucis în urma unui atac aerian al armatei israeliene asupra taberei de refugiaţi Bureij, în centrul Fâșiei Gaza.

Forțele armate ale Israelului au confirmat această informaţie, precizând că Nofal „a condus numeroase atacuri împotriva Israelului, a supravegheat producţia de arme şi a luat parte la organizarea răpirii lui Gilad Shalit”, un soldat israelian capturat în 2006 şi eliberat cinci ani mai târziu.

Săptămâna trecută, un important oficial militar israelian a anunţat moartea a „peste 50” de comandanţi Hamas de la începutul războiului, la 7 octombrie, relatează agențiile de presă Reuters și AFP, preluate de Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite