Premierul israelian Netanyahu, externat după o noapte petrecută în spital din cauza deshidratării

0
Publicat:

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a fost externat duminică din spital, după ce a fost internat sâmbătă pentru deshidratare. Șeful guvernului israelian, în vârstă de 73 de ani, a fost transportat de urgenţă sâmbătă la Spitalul Sheba, cel mai mare din Israel, situat în apropiere de Tel Aviv.

Benjamin Netanyahu FOTO Profimedia
Benjamin Netanyahu FOTO Profimedia

Diagnosticul nostru după o serie de examinări, inclusiv teste de laborator, este că motivul spitalizării a fost deshidratarea”, a declarat profesorul Amit Segev, şeful departamentului de cardiologie al spitalului, într-o înregistrare video difuzată de departamentul său.

Inima sa este complet normală (...), nu a fost găsită nicio aritmie (...), am decis să-i punem un holter subcutanat pentru a continua să-l monitorizăm”, a adăugat medicul.

Netanyahu se afla în vacanţă cu familia sa pe malul lacului Kineret, în nordul Israelului, când un val de căldură a cuprins ţara, arată surse citate de Agerpres.

A stat „la soare fără pălărie, fără apă”

Într-o înregistrare video publicată sâmbătă, după internare, premierul explicase că a petrecut timp pe lac împreună cu soţia sa, „la soare, fără pălărie, fără apă”. Nu a fost „o idee bună”, a spus el, adăugând că se simţea „foarte bine”.

De asemenea, el le-a recomandat israelienilor „să petreacă mai puţin timp la soare” şi „să bea mai multă apă” din cauza căldurii extreme din ţară.

În octombrie, Netanyahu a fost spitalizat pentru o noapte după ce nu s-a simţit bine în timpul postului de Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul religios evreiesc.

Şedinţa săptămânală a cabinetului israelian, care are loc de obicei duminică, a fost amânată pentru luni, a anunţat biroul său.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite