Poliția nu l-a găsit pe fostul prim-ministru al Pakistanului la reședința sa

0
Publicat:

Tribunalul Districtual Islamabad a emis anterior un mandat de arestare pentru Imran Khan într-un caz de vânzare de cadouri de la lideri străini.

image

Poliția, care urma să-l rețină pe fostul prim-ministru al Pakistanului și pe președintele Partidului Mișcarea pentru Justiție (JZM) de opoziție, Imran Khan, nu l-a găsit pe politician în reședința sa din orașul Lahore (provincia Punjab), a anunțat duminică  canalul Geo TV, citând serviciul de presă al agențiilor de aplicare a legii din Islamabad.

Potrivit acesteia, polițiștii nu au reușit să-l localizeze pe liderul DZS la reședința sa din Zaman Park. Camera în care trebuia să fie fostul șef al guvernului a fost verificată, dar „Imran Khan nu era acolo”. Se observă că polițiștii de la reședință au fost întâmpinați de un funcționar de rang înalt al DZS, Syed Shibli Faraz. El i-a informat oamenii legii despre absența lui Khan din clădire.

Anterior, ziarul Dawn a raportat că oamenii legii din Islamabad, împreună cu colegii din provincia Punjab, au ajuns la reședința fostului prim-ministru pentru „a-l aresta din cauza absenței sale constante de la ședințele de judecată”.

Pe 28 februarie, publicația a raportat că o instanță districtuală din capitala pakistaneză a emis un mandat de arestare pentru Khan în cazul vânzării de cadouri de la lideri străini. Potrivit ziarului, din cauza absențelor constante ale fostului premier de la întâlniri, acesta nu a putut fi acuzat. O nouă audiere va avea loc pe 7 martie.

În octombrie, Comisia Electorală din Pakistan l-a scos pe Khan de la alegeri și l-a descalificat să ocupe funcții guvernamentale pentru o perioadă de cinci ani din cauza raportării financiare „incorecte” a veniturilor în calitate de prim-ministru. Decizia a fost luată pe fondul suspiciunilor că Khan a deturnat cel puțin 36 de milioane de rupii pakistaneze (137,7 mii de dolari) din vânzarea de cadouri străine și în legătură cu ancheta care se desfășoară împotriva lui.

Fostul președinte al Pakistanului a fost demis din funcție pe 10 aprilie 2022, ca urmare a unui vot de neîncredere față de el. Cu puțin timp înainte de aceasta, Khan a declarat că guvernul său a fost amenințat de Statele Unite și de opoziția locală. Fostul premier a mai afirmat în repetate rânduri că procesul politic împotriva lui a fost inspirat și finanțat din străinătate. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite