Poliția a arestat șapte participanți la protestele antiguvernamentale din Ierusalim și Cezareea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Tel Aviv, forțele de ordine folosesc mijloace speciale pentru a dispersa manifestanții care blochează mai multe străzi.

Proteste la Tel Aviv. Foto: Profimedia
Proteste la Tel Aviv. Foto: Profimedia

Poliția israeliană a arestat patru participanți la un miting antiguvernamental în apropiere de reședința prim-ministrului al țării, Benjamin Netanyahu, din Cezareea. Alți doi au fost arestați pentru tulburarea ordinii publice la Ierusalim în timpul unei demonstrații prin care se cere eliberarea rapidă a ostaticilor din Gaza, la Tel Aviv, Oamenii legii folosesc mijloace speciale pentru a dispersa manifestanții care blochează mai multe străzi, a relatat serviciul de presă al poliției.

Protestul, care a avut loc în apropierea locuinței premierului din Cezareea, s-a încheiat. Au fost prezenți sute de manifestanți. Polițiștii ajunși la fața locului, pentru a menține ordinea publică, au arestat patru persoane bănuite că ar fi incendiat și au folosit substanțe inflamabile”, se spune în comunicat.

În plus, „revoltele au început în timpul unui protest în zona Pieței Paris din Ierusalim, unde zeci de protestatari au început să blocheze străzile”, a continuat comunicatul serviciului de presă. "Poliția i-a forțat pe contravenienți să reintre pe trotuare pentru a asigura circulația în intersecție, precum și pentru a se asigura că protestul s-a desfășurat în condițiile legii. În acest moment, două persoane au fost arestate pentru tulburarea ordinii publice", a adăugat departamentul.

În timpul unui protest ilegal la Tel Aviv, o persoană a fost arestată pentru tulburarea ordinii publice”, a declarat serviciul de presă al poliției, menționând că până în prezent „toate drumurile sunt deschise circulației”. „În partea centrală a orașului, o mare forță de poliție a fost desfășurată pentru a asigura securitatea și menținerea ordinii publice în cadrul protestului, dar, în ciuda faptului că au primit aprobarea poliției [pentru protest] și au stabilit o zonă reglementată pentru demonstrație, un număr de protestatarii au intrat ilegal pe porțiunea de carosabil unde cei care au făcut probleme au început să ardă obiecte și să blocheze circulația vehiculelor”, a continuat departamentul. „După aceasta, un reprezentant al poliției a declarat acțiunea ilegală și a ordonat manifestanților să iasă de pe drum”, iar „apoi poliția a fost obligată să folosească mijloace speciale pentru a dispersa demonstrațiile”, a adăugat serviciul de presă. Potrivit The Times of Israel , la Tel Aviv, oamenii legii au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii, iar poliția călare a fost folosită pentru a împinge demonstranții de pe șosea.

Poliția israeliană a remarcat că „permite protestele dacă sunt desfășurate în condițiile legii”, dar „nu permite nicio întrerupere sau îngreunare a traficului”, precum și „orice comportament care ar putea pune în pericol siguranța publică” în timpul protestelor. „Încălcările ordinii obligă poliția să deturneze forțele de la sarcina menținerii siguranței publice”, a subliniat serviciul de presă, promițând să „acționeze cu toleranță zero față de cei care încalcă ordinea și nu respectă instrucțiunile poliției”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite