Poliția folosește tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe protestatarii din Tel Aviv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oponenții prim-ministrului Benjamin Netanyahu și ai guvernului său au organizat un miting spontan la Tel Aviv luni seară. Pentru a-l dispersa, poliția a folosit tunuri cu apă, relatează postul de televiziune de stat Kan-11.

Proteste în Tel-Aviv. Foto: EPA-EFE
Proteste în Tel-Aviv. Foto: EPA-EFE

Acțiunea are loc lângă zgârie-norii din apropierea complexului de clădiri guvernamentale din estul orașului. De obicei, mii de proteste ale opoziției au loc în acest loc în fiecare săptămână. Protestatarii au mers pe carosabil, încercând să ajungă pe autostrada din apropiere, pe care o blochează periodic în timpul demonstrațiilor lor.

Poliția i-a împiedicat pe protestatari să intre pe autostradă și a început să-i disperseze folosind tunuri cu apă. Unitățile de poliție călare ajută, de asemenea, la dispersarea mulțimii, potrivit imaginilor difuzate. Protestatarii refuză însă să se disperseze.

Protestatarii au aprins focuri mari pe una dintre străzile din apropierea complexului de clădiri guvernamentale din estul orașului. Au bătut în tobe, au scandat lozinci antiguvernamentale și au aruncat constant scânduri în foc. Incendiul a fost stins de pompierii sosiți la fața locului.

Motivul pentru escaladarea protestelor din Israel a fost demisia ministrului israelian al apărării, Yoav Galant, care a fost anunțată pe 26 martie de Netanyahu. El a luat această decizie după ce cu o zi mai devreme, Galant s-a exprimat deschis în favoarea suspendării reformei judiciare, care este promovată de coaliția de guvernământ și care a stârnit proteste masive din partea opoziției.

Între timp, luni seară, Netanyahu a rostit o adresă către națiune, în care a spus că, la ora actuală, coaliția de guvernământ suspendă examinarea reformei judiciare cel puțin până în vară și îi îndeamnă pe oponenții proiectului la dialog. Opoziţia a salutat această mişcare. Cu toate acestea, susținătorii ei din Tel Aviv continuă să iasă spontan pe străzile orașului, protestând împotriva cabinetului lui Netanyahu. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite