Planul Egiptului pentru încetarea războiului din Gaza. Cabinetul de război din Israel se reunește pentru a analiza propunerea

0
Publicat:

Cabinetul de război al Israelului discută luni o propunere din partea Egiptului de a se pune capăt războiului din Gaza, relatează „The Jerusalem Post”.

Bombardamente în Gaza FOTO EPA-EFE
Bombardamente în Gaza FOTO EPA-EFE

Duminică seara, „Times of Israel” a scris că Israelul a primit o nouă propunere de încetare a focului din partea Egiptului. Informația a fost confirmată de oficiali israelieni.

Cu toate acestea, prim-ministrul Benjamin Netanyahu insista că ofensiva din Gaza va continua până la înfrângerea completă a organizației islamiste palestiniene Hamas. Acesta este singurul mod de a elimina Hamas, de a elibera toţi ostaticii şi de a ne asigura că Fâşia Gaza nu mai reprezintă o ameninţare pentru Israel, a subliniat Netanyahu.

Canalul de televiziune saudit Asharq News a raportat duminică, citând surse informate, că propunerea Egiptului prevedea încheierea războiului în mai multe etape.

În prima fază, scopul ar fi să se impună o încetare a focului pe o durată de cel puţin doua săptămâni. În acest timp, 40 de ostatici ar urma să fie eliberaţi. La schimb, Israelul va elibera 120 de prizonieri palestinieni.

Ar urma a doua fază, un dialog palestinian sub auspiciile Egiptului. O a treia fază ar asigura apoi o încetare completă a focului şi un acord cuprinzător privind schimbul de ostatici şi prizonieri.

Într-o ultimă etapă, Israelul îşi va retrage armata şi toate persoanele strămutate se vor putea întoarce la locurile de unde au plecat, transmite agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite