Peste 100 de tuneluri descoperite în sudul Fâşiei Gaza, operaţiunile continuă, declară forţele de apărare israeliene

0
Publicat:

  Armata israeliană a declarat joi că a descoperit sute de intrări în tuneluri la suprafaţă şi peste 100 de tuneluri sub pământ în zona Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, şi că va continua să caute şi să distrugă reţeaua de tuneluri, potrivit dpa.

Tunel al Hamas, în Fâșia Gaza Foto Getty Images (arhivă)
Tunel al Hamas, în Fâșia Gaza Foto Getty Images (arhivă)

„Au fost de asemenea eliminaţi terorişti”, indică Forţele de apărare israeliene (IDF) pe canalul lor de Telegram, potrivit Agerpres. 

Ostatici israelieni au fost deţinuţi anterior într-un tunel sub Khan Younis, care se pare că a fost construit cu mari cheltuieli, a declarat IDF.

„Milioane de shekeli se estimează că au fost investite în excavarea tunelului şi echiparea cu sisteme de ventilaţie, de alimentare cu electricitate şi instalaţii sanitare”, potrivit IDF.

O întreagă reţea de tuneluri se întinde pe mulţi kilometri pe dedesubtul Fâşiei Gaza. Pentru a rezista bombardamentelor israeliene, unele dintre acestea sunt săpate la o adâncime de zeci de metri. De asemenea, teroriştii folosesc tunelurile pentru a-şi face apariţia pe neaşteptate şi a ataca soldaţii, a declarat armata.

Generalul de brigadă Dan Goldfus a declarat miercuri că armata şi-a adaptat de acum strategia, potrivit Times of Israel.

Iniţial se punea accent pe depistarea intrărilor în tuneluri şi distrugerea lor, acum în ele intră şi soldaţii. Nucleul Hamas se află în subteran.

„Acolo îi vom învinge”, este citat spunând generalul israelian.

Conducerea grupării islamiste palestiniene Hamas, condusă de Yehya al-Sinwar, se crede că se află în reţeaua de tuneluri din zona Khan Younis.

Media israeliene au relatat recent că Israelul ştie unde se ascunde al-Sinwar, dar a evitat să atace pentru că liderul Hamas din Gaza s-a înconjurat de ostatici israelieni, pe care îi foloseşte drept scuturi umane.

Aceste informaţii nu au putut fi verificate de dpa în mod independent. Un purtător de cuvânt al armatei nu a dorit să comenteze aceste relatări.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite