Pe străzile Tunisiei gândul libertăţii a întrecut frica de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valuri, valuri, mii de tunisieni se luptă pe străzile capitalei nord-africane ca să răzbune generaţii întregi sătule de represiune, corupţie şi de lipsa speranţei care le-a marcat vieţile.

În buzunare au lămâi să îşi cureţe ochii de gaze lacrimogene şi în mâini ţin pancarte pe care scrie "Plecaţi!". În tensionatul Tunis, protestatarii mărşăluiesc împotriva regimului autocrat care a condus ţara cu o mână de fier în ultimii 23 de ani, relatează Washington Post.

"Revoluţia iasomiei ", aşa cum a fost denumită schimbarea de regim în Tunisia, este departe încă de a ajunge la ce şi-a propus: naţiunea tunisiană mai are de parcurs un drum lung până la democraţia şi libertatea pe care şi-o doreşte.

"Nu mai vrem vechiul regim, vrem un nou capitol, pagini noi pentru Tunisia", spune Elias Majeru (27 de ani).

Poliţia împrăştie gaze lacrimogene. Protestatarii contraatacă cu pietre. "Asasinilor!", strigă o femeie plângând. "Suntem aici să eliberăm Tunisia!", spune alta.

Deşi ultimii reprezentanţi ai vechiului regim au demisionat marţi seara, masele vor mai mult. "Nu cred în noul Guvern", a spus Shawki Sid (30 de ani), trebuie "să protestăm mai mult, mai mulţi, mai tare".

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite