Patru persoane au murit şi alte peste 100 au fost rănite în cutremurul violent cu magnitudinea de 7,4 din Japonia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Patru persoane au murit şi alte peste 100 au fost rănite, după ce un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,4 a zguduit miercuri noapte estul Japoniei, ducând la o avertizare de tsunami pe coasta de nord-est a ţării, a anunţat Hirokazu Matsuno, purtătorul de cuvânt al guvernului japonez.

Epicentrul cutremurului care a avut loc miercuri la 23:36 (14:36 ​​GMT), reevaluat la 7,4 (faţă de 7,3 iniţial), a fost la 60 km adâncime în Oceanul Pacific, conform Agenţiei de Meteorologie Japoneză (JMA), care a emis imediat şi o avertizare pentru valuri de până la un metru înălţime. Avertismentul de tsunami a fost ridicat joi dimineaţă.

Pe parcursul nopţii au fost înregistrate mici replici, iar anumite localităţi au fost emise instrucţiuni de evacuare a populaţiei.

„Vă rugăm să urmăriţi ştirile despre cutremur, să staţi departe de coastă şi să luaţi măsuri pentru a vă proteja”, a mai recomandat prim-ministrul japonez Fumio Kishida.

Nu au fost detectate nicio anomalie la centralele nucleare din zonă, mai precis Fukushima Daiichi şi  Fukushima Daini, ambele fiind închise din 2011, potrivit Agenţiei Japoneze pentru Securitate Nucleară (NRA), citat de hotnews. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite