Papa este în vizită în Ecuador. Suveranul Pontif a fost nevoit să trimită oamenii acasă „să se odihnească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mii de oameni sunt adunaţi în oraşul-port din Ecuador, Guayaquil, pentru a-l întâmpina pe Papa Francisc. Suveranul Pontif a sosit în Ecuador duminică, urmând a mai vizita încă două state din America Latină – Bolivia şi Paraguay.

Vizita Papei în America de Sud este cea de-a doua de când a devenit pontif, în 2013. Oficialii oraşului au declarat că un milion de vizitatori au sosit în Guayaquil pentru a-l vedea pe Papa Francisc.

Duminică, un oficial al Vaticanului a estimat că peste jumătate de milion de oameni au împânzit străzile capitalei ecuadoriene Quito. Mulţi se adunaseră şi în faţa ambasadei Vaticanului din Capitală, unde Suveranul Pontif şi-a petrecut noaptea. Papa li s-a alăturat în rugăciune şi, potrivit unor martori, ar fi spus: „Vă voi da binecuvântarea acum ca să vă duceţi acasă şi să vă odihniţi, să lăsaţi şi vecinii să doarmă puţin.“

În 2013, Papa a vizitat Brazilia, milioane de oameni adunându-se la sosirea lui. Peste trei milioane de oameni au participat la o slujbă făcută pe plaja Copacabana. Însă, de data aceasta, Papa a ales să viziteze ţări mai mici şi mai sărace din regiune. 

Papa Francisc este primul lider al Bisericii Romano-Catolice care a vizitat America de Sud. Totuşi, cu ocazia acestei vizite, Suveranul Pontif nu-şi va vizita ţara natală, Argentina, anunţă BBC.

Miercuri, Papa Francisc va călători spre Bolivia. Acolo a solicitat să mestece frunze de coca, susţine ministrul Culturii al ţării, Marko Machicao. Coca, ingredientul brut din cocaină, a fost folosită în Anzi de mii de ani pentru a combate răul de altitudine, dar şi ca stimulent blând.

În septembrie, Papa va călători în Cuba, apoi va vizita Statele Unite ale Americii. Pontiful ar fi responsabil de reluarea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, conchide BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite