Pandemia de COVID-19. Australia vrea să-şi menţină graniţele închise până în 2022: Cum explică autorităţile această decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Internaţional din Sydney: Reunirea unei familii în contextul pandemiei de COVID-19 FOTO EPA-EFE
Aeroportul Internaţional din Sydney: Reunirea unei familii în contextul pandemiei de COVID-19 FOTO EPA-EFE

În pofida accelerării vaccinării anti-COVID-19 în Europa şi Statele Unite, Australia nu se grăbeşte să-şi redeschidă frontierele pentru străini.

Întrebat despre redeshiderea graniţelor Australiei, care a reuşit să ţină sub control pandemia, ministrul Turismului Dan Tehan a declarat că această măsură nu este prevăzută pentru anul acesta. Potrivit acestuia, autorităţile australiene sunt foarte vigilente în acest sens, în special din cauza mutaţiilor coronavirusului SARS-CoV-2.

„Este foarte dificil de stabilit” când vom redeschide frontierele, a declarat vineri Dan Tehan pentru Sky News.

„Estimarea cea mai optimistă este pentru mijlocul sau al doilea semestru al anului viitor”, a adăugat el.

În faţa propagării coronavirusului, Australia a mizat pe aplicarea unor restricţii timpurii şi severe, ceea ce a avut efect. Astfel, până acum, Australia, o ţară de aproape 26 de milioane de locuitori, a înregistrat doar 29.893 de cazuri (7 în ultimele 24 de ore) de COVID-19, dintre care 910 fatale.

Autorităţile sanitare australiene se uită cu îngrijorare la evoluţia mutaţiilor de coronavirus, în special spre varianta indiană.

India continuă să înregistreze recorduri de contaminări şi decese zilnice de COVID-19, anunţând joi 412.000 de noi cazuri de infectare şi 4.000 de decese.

Înainte de pandemie, Australia era vizitată lunar de circa un milion de străini. Numărul intrărilor în ţara de la Antipozi a scăzut până la 7.000 în această perioadă. Orice persoană care soseşte în Australia din străinătate este obligată să stea în carantină timp de 14 zile într-un hotel, precizează AFP.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite