Pandemia de COVID-19. Analiză Bloomberg: Când va reveni viaţa la normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Luând în calcul actuala rată de vaccinare anti-COVID-19, viaţa ar putea reveni la normal abia peste şapte ani, scrie Bloomberg.

Răspunsul la întrebarea „când se va termina pandemia?”, care îi macină pe toţi încă din prima jumătate a anului trecut, poate fi dat în funcţie de viteza cu care este vaccinată şi imunizată populaţia împotriva COVID-19, boala provocată de coronavirusul SARS-CoV-2.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, este nevoie de o imunizare în proporţie de 70-85% ca lucrurile să redevină aproape la normal. Răspunsul diferă însă foarte mult de la o ţară la alta.

Într-o analiză care pleacă de la ritmul campaniilor de vaccinare duse în prezent la nivel mondial, Bloomberg avansează o ipoteză deloc încurajatoare, şi anume că viaţa îşi va reveni la normal abia în şapte ani.

Ţara care se apropie cel mai rapid de imunizarea anti-COVID-19 a trei sferturi din populaţia adultă este Israelul, care ar putea atinge acest obiectiv în următoarele două luni. Statele Unite ar urma să îndeplinească acest obiectiv la sfârşitul anului curent. China, în schimb, ar avea nevoie de şapte ani dacă ar menţine rata actuală de vaccinare. În ceea ce priveşte România, ţara noastră ar urma să atingă ţinta de 75% din populaţie vaccinată anti-COVID-19 abia peste doi ani şi jumătate. Totuşi, precizează Bloomberg, acest termen ar putea scădea pe măsura creşterii numărului de doze produse şi odată cu apariţia mai multor vaccinuri pe piaţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite