Ororile războiului din Yemen. Copilul care nu mai avea lacrimi să plângă

0
0
Udai Faisal doar a încremenit FOTO The Sun
Udai Faisal doar a încremenit FOTO The Sun

Imaginea sfâşietoare a unui bebeluş răpus de malnutriţie a şocat întreaga lume. Moartea lui Udai Faisal arată consecinţele devastatoare ale războiului din Yemen, relatează „The Sun“.

În imagine, mâinile lui Udai apar ca nişte crenguţe, iar obrajii subţiaţi, lipiţi de pomeţii craniului şi ochii uscaţi.

„Nu a plâns, nu mai avea lacrimi. Doar a încremenit. Am ţipat, apoi am leşinat“, povesteşte mama copilului, Intissar Hezzam, ultimele momente din viaţa bebeluşului.

Udai a venit pe lume acum cinci luni, exact în ziua în care casa familiei a fost distrusă de bombardamentele ale coaliţiei saudite. Mama lui Udai nu a reuşit să îl hrănească decât timp de 20 de zile, după care pieptul său a rămas fără lapte fiindcă ea însăşi suferea de malnutriţie.

În prezent, familia lui Udai, formată din nouă membri, este nevoită să supravieţuiască dintr-o pensie de militar de puţin peste 170 de euro pe lună.

Faisal Ahmed

Faisal Ahmed, alături de fiul său Udai FOTO The Sun

Faisal Ahmed, capul familiei, a lucrat în construcţii. Însă, odată cu izbucnirea războiului, toate locurile de muncă au dispărut. Tot din cauza războiului, preţurile alimentelor au crescut.

Familia lui Faisal Ahmed mănâncă o dată pe zi, iar masa este compusă, într-o zi bună, din iaurt, mazăre şi puţină pâine, notează „The Sun“.

Războiul din Yemen afectează 80% din cei peste 25 de milioane de locuitori ai acestei ţări din Peninsula Arabă. Peste 6.000 de persoane au fost ucise în acest război, izbucnit în septembrie 2014 între rebelii şiiţi houthi şi Guvernul sunnit.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite