Organizaţia Hamas a făcut publice numele, adresa şi fotografia viitorului director al serviciilor securităţii interne din Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Grupul militant palestinian Hamas a publicat numele, adresa şi fotografia unei persoane despre care se crede că este viitorul director al serviciilor de securitate internă ale Israelului, potrivit intelnews.org.

Cunoscută sub numele de Şin Bet şi denumită şi prin acronimul său ebraic Şabak, organizaţia se numără printre agenţiile de frunte ale comunităţii de informaţii din Israel, alături de Mossad şi Aman. La fel ca şi în privinţa altor agenţii de informaţii, mass-media israeliene nu au voie să facă publică identitatea directorului Şin Bet fără permisiunea guvernului.

Şeful Şin Ben a apărut în presa israeliană pur şi simplu ca „R”. El ar avea circa 55 de ani, e căsătorit şi are trei copii. Este absolvent al Universităţii din Tel Aviv, unde a studiat ştiinţe politice şi filosofie şi a efectuat un masterat la Universitatea Harvard din Statele Unite. El a promovat în Şin Bet şi este director-adjunct al agenţiei din 2018. La începutul acestei luni, prim-ministrul israelian, Naftali Bennett, l-a nominalizat pentru a-l înlocui pe actualul director Nadav Argaman, care urmează să se retragă peste două săptămâni.

    

Duminică seară, în urma izbucnirii unor puternice ciocniri între palestinieni şi forţele israeliene din Cisiordania, mai multe site-uri palestiniene pro-Hamas au publicat presupusul nume, adresa şi fotografia lui R, alături de sintagma „criminal căutat”. Un articol, publicat în arabă şi ebraică, a pretins că informaţiile despre R. au fost „dezvăluite de rezistenţa palestiniană” şi a avertizat că conducerea  Şin Bet era „monitorizată de noi, cei din rezistenţă”. Articolul a adăugat că R. „este pe lista noastră şi braţele rezistenţei îl vor vâna”.

Potrivit ziarului israelian The Jerusalem Post, care a publicat ştirea despre scurgerea informaţiei, forţele de securitate israeliene nu s-au arătat îngrijorate. O sursă guvernamentală anonimă a declarat agenţiei de ştiri KAN din Israel că, în ciuda interdicţiei oficiale impuse de stat, R. este „cunoscut pe scară largă în sectorul de securitate al Israelului”, iar fotografia acestuia, publicată de site-urile palestiniene, a fost „realizată la un eveniment public, aşadar nu există motive de îngrijorare ”.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite