Operaţiune de amploare în Turcia, împotriva unei presupuse organizaţii teroriste de extremă stânga

0
0

Poliţia antiteroristă turcă a arestat marţi dimineaţa peste 150 de presupuşi membri ai unei mişcări de extremă stânga care a revendicat atentatul de la 1 februarie, care a vizat ambasada Statelor Unite la Ankara, a informat agenţia Anatolia, potrivit AFP.

În total, justiţia a emis mandate de arestare pentru 167 de persoane suspectate că ar aparţine Partidului/Frontului Revoluţionar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), de pe tot teritoriul Turciei, a precizat agenţia.

Printre ţinetele vizate de această operaţiune de amploare figurează mai multe clădiri ale KESK, confederaţia independentă turcă a sindicatelor din sectorul public (stânga), din 28 de oraşe, printre care şi capitala turcă Ankara.

Aproximativ 50 de persoane au fost arestate la Istanbul şi aproximativ 30 la Ankara, potrivit mass-mediei turce, printre care funcţionari, medici, profesori, studenţi şi cadre universitare.

Peste 100 de alţi suspecţi au fost arestaţi în oraşele din vestul şi sudul Turciei, pentru audieri în faţa procurorilor turci în cadrul anchetei deschise după atentatul sinucigaş comis împotriva ambasadei americane la Ankara.

DHKP-C, considerată organizaţie teroristă de autorităţile de la Ankara, precum număr mare de alte ţări, este la originea a numeroase acţiuni violente, printre care decesul unui ministru, pe teritoriul turc, la sfârşitul anilor 1970.

Operaţiunile de mare amvergură ale poliţiei au fost deja efectuate în ianuarie împotriva DHKP-C. Aproximativ 100 de persoane, printre care avocaţi şi muzicieni consideraţi drept apropiaţi ai mişcării au fost arestaţi cu această ocazie.

Mass-media turcă a avansat ipoteza ca această mişcare să fi organizat atentatul împotriva ambasadei americane şi represaliile acestei operaţiuni.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite