ONU şi-a întrerupt ajutorul din nord-estul Nigeriei după ce trei lucrători umanitari au fost ucişi

0
0

Naţiunile Unite au suspendat ajutorul oferit pentru câteva zeci de mii de persoane din nord-estul Nigeriei după ce trei lucrători umanitari şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei sunt daţi dispăruţi într-un atac suspectat a fi comis de către militanţii Boko Haram, scrie Reuters.

Secretarul General al ONU a anunţat suspendarea lucrărilor de ajutor din oraşul Rann, care găzduieşte o tabără de 55.000 de persoane evacuate în urma atacurilor militanţilor Boko Haram.

Militanţii sunt suspectaţi că au ucis cel puţin 11 persoane, printre care şi trei lucrători umanitari într-un atac asupra cazarmelor militare din Rann.

„La momentul atacului, peste 40 de lucrători umanitari se aflau în Rann. (...) Toate resursele umane au fost evacuate de la Renn şi toate livrările umanitare din zonă au fost suspendate temporar”, au precizat oficialii ONU într-un comunicat.

Şi organizaţia „Medici Fără Frontiere” a anunţat vineri că a suspendat activitatea din Rann şi a evacuat personalul naţional şi internaţional ca urmare a atacului.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite