Oficial israelian: Omicron ar putea să genereze imunitatea de turmă în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un înalt oficial din Israel a declarat că se aşteaptă ca Omicron să genereze imunitatea de turmă, în timp ce numărul cazurilor zilnice continuă să crească, transmite Reuters.

Varianta Omicron, foarte transmisibilă, a adus o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în întreaga lume. Infecţiile la nivel mondial au atins un nivel record, cu o medie de puţin peste un milion de cazuri detectate zilnic între 24 şi 30 decembrie, potrivit datelor Reuters.

Cu toate acestea, decesele nu au crescut în aceeaşi măsură, ceea ce aduce speranţa că noua variantă este mai puţin letală.

Până la sfârşitul lunii decembrie, Israelul a reuşit să evite Omicron într-o oarecare măsură, dar, având în vedere că rata de infectare a luat acum amploare, se aşteaptă ca în următoarele trei săptămâni cazurile zilnice să atingă un nivel record.

Imunitatea de turmă, posibilă

Acest lucru ar putea duce la o imunitate de turmă, a declarat directorul general al Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash. "Costul va fi un număr mare de infecţii", a declarat Ash pentru Radio 103FM.

"Numărul va trebui să fie foarte mare pentru a se ajunge la imunitate de turmă. Acest lucru este posibil, dar nu vrem să o atingem prin intermediul infecţiilor, ci vrem ca acest lucru să se întâmple ca urmare a vaccinării multor oameni", a spus el.

Imunitatea de turmă este punctul în care o populaţie este protejată împotriva unui virus, fie prin vaccinare, fie prin faptul că oamenii au dezvoltat anticorpi prin contractarea bolii.

Aproximativ 60% din cei 9,4 milioane de locuitori ai Israelului sunt complet vaccinaţi - aproape toţi cu vaccinul Pfizer /BioNTech - potrivit Ministerului Sănătăţii, ceea ce înseamnă că au primit trei doze sau au primit recent a doua doză.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite