O tânără din California a fost sfâşiată de rechini, sub ochii părinţilor săi, în Bahamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Statele Unite a murit după ce a fost atacată de rechini în Bahamas, miercuri, potrivit unui purtător de cuvânt al Poliţiei Regale din ţara insulară.

Jordan Lindsay, în vârstă de 21 de ani, din Torrance, California, făcea scufundări cu familia sa, în apropiere de Insula Rose. În jurul orei 14:00, ea a fost atacată de trei rechini, fiind muşcată de membrele superioare şi inferioare, mâna sa dreapta fiind smulsă de prădători, potrivit comisarului adjunct Paul Rolle.

Membrii familiei sale au observat rechinii care se îndreptau spre ea şi au încercat să o avertizeze, dar Lindsay nu i-a auzit în timp util. Tânăra a fost scoasă din apă şi transportată la un spital din Nassau, unde s-a pronunţat decesul. Corpul său a fost transportat la Spitalul Prinţesa Margareta din Nassau pentru autopsie şi va fi ulterior trimis în California cu ajutorul Ambasadei SUA, a declarat Rolle.

Ea a fost singura victimă a atacului şi autorităţile continuă să investigheze circumstanţele evenimentului tragic.

Ministrul de Turism din Bahamas a exprimat, într-un comunicat transmis de WPLG, cele mai „sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor victimei“.

O echipă de oameni de ştiinţă analizează atacul. Un biolog a spus că cel mai probabil a existat un element declanşator, dar cercetătorii susţin că acesta nu este un comportament normal al rechinilor.

Atacurile rechinilor sunt foarte rare în lume şi decesele în urma lor chiar mai rare. În perioada 2006-2016, în Bahamas au existat doar patru atacuri ale rechinilor. Unul singur a fost fatal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite