O nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, descoperită în Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

O nouă variantă a noului coronavirus - B.1.1.529 - a fost descoperită în Africa de Sud, cea mai afectată ţară africană de pandemie, au anunţat joi oameni de ştiinţă, potrivit AFP.

„Am descoperit, din nefericire, o nouă variantă, care constituie o sursă de îngrijorare în Africa de Sud”, a anunţat într-o conferinţă de presă virusologul Tulio de Oliveira.

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr „extrem de mare” de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care au descoperit deja varianta beta.

În acest stadiu, cercetătorii nu sunt siguri de eficienţa vaccinurilor anit-COVID-19 împotriva acestei noi forme a virusului.

Apariţia acestei variante se află la baza creşterii „exponenţiale” a contaminărilor din ultimele săptămâni, potrivit ministrului sud-african al Sănătăţii Joe Phaahla, care a participat a această conferinţă de presă.

Alte cazuri au fost semnalate în Botswana vecină şi în Hong Kong - la o persoană care s-a întors în urma unui călătorii în Africa de Sud.

Africa de Sud, care se teme de un nou val al pandemiei până la sfârşitul anului, este în mod oficial cea mai afectată ţară de COVID-19 de pe continentul african.

Ea înregistrează 2,9 milioane de cazuri şi peste 89.600 de morţi de COVID-19.

Pandemia de COVID-19 este dominată în prezent, în lume, de o răspândire a variantei indiene (delta), foarte contagioasă.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite