O furtună violentă a lovit statele din Golful Persic în timpul vizitei premierului Ciolacu în Qatar și EAU VIDEO

0
Publicat:

Ploile torențiale s-au abătut asupra unor state din Golful Persic, provocând inundații fulgerătoare în întreaga regiune, marți, când a început vizita de două zile a premierul Marcel Ciolacu în Qatar și Emiratele Arabe Unite.

Furtuna a dus la devierea zborurilor programate către Aeroportul din Dubai, potrivit BBC.

Fenomene meteorologice „excepționale”

Zborurile care urmau să sosească marți seara au fost deviate „din cauza fenomenelor meteorologice excepționale care continuă să se înregistreze în prezent în Emiratele Arabe Unite", potrivit unui comunicat al celui mai mare aeroport internațional din lume. 

Zborurile au fost reluate după o întrerupere de aproximativ două ore.

O înregistrare video neverificată de pe Aeroportul Internațional din Dubai arată avioane cu reacție care lasă valuri în urma lor, în timp ce se îndreaptă spre pistele inundate.

Precipitațiile au provocat inundații în Emiratele Arabe. FOTO captură video YouTube Max Plus
Precipitațiile au provocat inundații în Emiratele Arabe. FOTO captură video YouTube Max Plus

Regiunea Golfului Persic este, de obicei, cunoscută pentru vremea caldă și uscată, deși în ultimii ani s-au înregistrat și ploi puternice care au provocat inundații frecvente.

În mai multe state, cantitatea de precipitații a atins, într-o singură zi, niveluri apropiate de cele cumulate într-un an. 

În Oman, autoritățile au anunțat că numărul morților în urma inundațiilor a crescut la 18, iar unele persoane sunt încă date dispărute. Printre morți se numără 10 elevi cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, care au fost uciși pe 14 aprilie, când mașina în care se aflau traversa o zonă inundată, dar a fost luată de ape.

În Bahrein, imaginile au arătat mașini blocate pe drumuri inundate.

Unii comentatori au legat vremea neobișnuită de schimbările climatice, estimând că furtunile excepționale vor deveni mai frecvente în viitor, pe măsură ce planeta se încălzește, potrivit BBC.

Marcel Ciolacu a fost marți  în mijlocul comunității românești din Qatar

Vizita lui Marcel Ciolacu nu a fost însă perturbată de fenomenele meteo. Premierul s-a întâlnit marți cu românii stabiliţi în Qatar, țară aflată, de asemenea, sub alertă de inundații,  cărora le-a transmis că, deși este convins că aici câştigă mai bine decât în România, îşi doreşte ca ei să revină în ţară.

Miercuri, premierul își continuă vizita în Emiratele Arabe Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite