O femeie însărcinată în opt luni din Afganistan a fost ucisă de talibani, chiar în faţa familiei ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talibani in Jalalabad FOTO EPA-EFE
Talibani in Jalalabad FOTO EPA-EFE

O femeie însărcinată din provincia Ghor a fost ucisă, sâmbătă noapte, de talibani chiar în faţa familiei, conform fiului acesteia. Moartea ei alimentează îngrijorările legate de situaţia femeilor din Afganistan care devine din tot mai problematică sub noul regim taliban. Femeile au început să rămână izolate în case de frica repercusiunilor.

Numele complet al victimei era Negar Masoomi, iar uciderea ei a fost confirmată pentru CNN de către un jurnalist local din Ghor. Femeia era însărcinată în opt luni când a murit, iar talibanii au declarat că nu au fost implicaţi în moartea ei, dar au lansat o anchetă.

Fiul femeii, Mohammad Hanif a povestit cum a avut loc crima, specificând că talibanii au venit în casa familiei sale, i-au dus afară şi legat pe el şi fraţii lui după care au ucis-o pe femeie cu un cuţit chiar în faţa lor.

Membrii familiei femeii îi acuză pe talibani de dublă crimă şi spun că „vor face dreptate cu mâna lor” dacă „responsabilii nu vor fi aduşi în faţa justiţiei”.

Talibanii susţin, însă, că nu au fost implicaţi în moartea femeii şi au anunţat că vor începe o investigaţie.

 „Nu a fost ucisă de mujahedini ai Emiratului Islamic, probabil a fost ucisă din animozităţi personale, dar nu am primit rezultatul final al investigaţiei”, a spus Bilal Kareemi, un purtător de cuvânt al talibanilor

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite