O femeie creştină, condamnată la moarte în Pakistan pentru defăimarea profetului Mahomed

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asia Bibi a fost condamnată la moarte în Pakistan pentru defăimarea profetului Mahomed
Asia Bibi a fost condamnată la moarte în Pakistan pentru defăimarea profetului Mahomed

Asia Bibi o creştină în vârstă de 45 de ani din Pakistan, ar putea fi executată pe motiv că ar fi defăimat numele profetului Mohamed. Femeia, mamă a doi copii, consideră că a fost condamnată la moarte pentru credinţa ei şi neagă că ar fi comis o blasfemie faţă de profet, informează The Telegraph.

Problemele Asiei au apărut în urma unui conflict cu celelalte femei de la locul de muncă, toate musulmane. Acestea i-au cerut Asiei să aducă apă, iar când această le-a adus ce au cerut au refuzat să o bea pe motiv că a fost atinsă de o creştină şi, în consecinţă, e murdară.

La câteva zile de la acest incindent, Asia a fost la un pas de a fi linşată de colege de muncă, fiind nevoie de intervenţia poliţiei. Femeia a fost dusă la secţia de poliţie unde a fost acuzată că de blasfemie.

Militanţii pentru drepturile omului spun că în spatele acuzaţiilor de blasfemie se ascunde discriminarea minorităţilor religioase şi susţin că legile referitoare la blasfemie trebuie abolite

“Legea privind blesfemia este utilizată ca o armă de persecuţie”, a declarat Ali Hasan Dayan, membru al organizaţiei Human Rights Watch.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite