Numerar şi lingouri de aur de peste 12 milioane de dolari, găsite la foşti oficiali afgani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talibani în palatul fostului vicepreşedinte Abdul Rashid Dostum FOTO AFP
Talibani în palatul fostului vicepreşedinte Abdul Rashid Dostum FOTO AFP

Numerar şi lingouri de aur în valoare de 12,3 milioane de dolari au fost găsite la foşti demnitari afgani, a anunţat miercuri Banca centrală afgană, la o lună după preluarea puterii de către taibani, care denunţă corupţia fostului regim şi îşi laudă propria transparenţă, relatează AFP.

„Banii găsiţi provin de la lideri de rang înalt din fostul Guvern, precum (fostul vicepreşedinte) Amrullah Saleh şi de la anumite agenţii în domeniul securităţii care-i păstrau în lichid sau în aur în birourile lor”, precizează într-un comunicat Banca centrală afgană.

„Emiratul Islamic” - numele dat Afganistanului de către talibani - a transferat totul „în case de bani naţionale”, în numele „transparenţei”, subliniază banca.

Luni, talibanii au anunţat că au confiscat 6,5 milioane de dolari şi mai multe lingouri de aur din reşedinţa fostului prim-vicepreşedinte Amrullah Saleh. Saleh nu a dezminţit deocamdată această informaţie.

Corupţia şi folosirea necuvenită a bunurilor statului s-au numărat printre principalele critici pe care afganii şi comunitatea internaţională le-au adresat fostei conduceri de la Kabul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite