Numărul deceselor provocate de inundații în Kenya a crescut la 174

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Isaac Mwaura, a declarat că, în timp ce situația inundațiilor s-a stabilizat, au existat șase morți în țară din cauza alunecărilor de teren în ultimele trei zile.

Foto: Euronews via X
Foto: Euronews via X

Numărul morților ca urmare a ploilor abundente și a inundațiilor din Kenya a ajuns la 174. a relatat The Star, citând surse din guvernul țării. Anterior, s-a raportat că 142 de persoane au murit din cauza inundațiilor în diferite zone din Kenya, cauzate de El Niño.

În ciuda stabilizării situației inundațiilor, au fost șase morți din cauza alunecărilor de teren în țară în ultimele trei zile, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Isaac Mwaura.

Centrul Național de Management al Urgențelor […] continuă să monitorizeze îndeaproape situația inundațiilor în colaborare cu agențiile relevante și autoritățile locale pentru a atenua impactul acestor incidente recente”, a spus el.

Din octombrie, ploile abundente și inundațiile provocate de El Niño au afectat 38 din 47 de ținuturi, provocând inundații grave care au distrus clădiri, au inundat terenuri agricole și au ucis animale, potrivit guvernului și a organizațiilor de ajutor.

Mwaura a spus că regiunile cel mai grav afectate de inundații sunt zonele râurilor Tana și Lamu, ambele situate în sud-estul țării. Departamentul meteorologic din Kenya prognozează că ploile neobișnuit de abundente care au început în octombrie vor continua până în ianuarie 2024.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite